Search found 163 matches

by Patriq
Thu May 05, 2016 4:21 pm
Forum: Installation
Topic: Mount trigger wheel where distributor used to be?
Replies: 17
Views: 24832

Ok. That was my only bet. As you can see, both me and Alexander had ours made bespoke.
by Patriq
Thu May 05, 2016 9:46 am
Forum: Installation
Topic: Mount trigger wheel where distributor used to be?
Replies: 17
Views: 24832

by Patriq
Wed Feb 25, 2015 7:39 am
Forum: Powered by Megajolt Gallery
Topic: 1970 Alfa Romeo Junior Zagao
Replies: 8
Views: 14869

Can anyone tell me where I can get a throttle position sensor like the one used in this system? Hi! I have since sold. By the time I sold I had just finished preparing a 36-1 trigger wheel for the crank. Whether the new owner fitted this, I don't know. If I know him he has mounted a standard dizzy....
by Patriq
Fri Mar 16, 2012 8:25 am
Forum: Installation
Topic: Can faulty coil cause no SAW-signal ?
Replies: 3
Views: 4219

Does no one really know ? EDIS units are working, all cabling is ok, power and ground is ok. EDIS is fed a known good simulated VR-signal (I've used it to test the system previously). Then why doesn't the MJLJ configurator show rpm ? Only reason I can think of is if the coil somehow affects the beha...
by Patriq
Mon Mar 12, 2012 5:36 pm
Forum: Installation
Topic: Can faulty coil cause no SAW-signal ?
Replies: 3
Views: 4219

Ok, so the question should be "....cause no PIP?" But as I described, it doesn't even limp. And I've never really suspected the MJLJ. I've ruled out cabling. Remaining EDIS or coil. Since I've had confirmation that the EDIS is working I can't understand why MJLJ isn't seeing rpm when I feed the EDIS...
by Patriq
Mon Mar 12, 2012 12:48 pm
Forum: Installation
Topic: Can faulty coil cause no SAW-signal ?
Replies: 3
Views: 4219

Can faulty coil cause no SAW-signal ?

Still trouble-shooting my installation. Car suddenly stopped running when I was out for a spin. I have no rpm on the configurator, even though the EDIS is fed a simulated VR-signal. I have switched polarity on the signal as well just to be safe. Trigger-wheels Ltd has confirmed both my EDIS units ar...
by Patriq
Sun Feb 19, 2012 6:24 pm
Forum: Installation
Topic: Voltage from VR sensor ?
Replies: 1
Views: 2988

Voltage from VR sensor ?

My system suddenly lost spark on a test spin. I had to push the car back to the garage, where it has been since. Now, I've tried to find out why spark is gone. I've checked 12V source, ground, signal through all cables etc. I've bought a replacement EDIS unit. All without success. Configurator runs,...
by Patriq
Thu Nov 24, 2011 7:15 pm
Forum: Fixes/Patches/Updates
Topic: Version 3.2.1 firmware and configuration software
Replies: 13
Views: 24060

So far, this was the only place I could find a link to the V3 downloads page. I could not find it anywhere on the regular pages. Shouldn't the V3 downloads page be more easily found ?

Just a thought.
by Patriq
Thu Nov 03, 2011 8:28 am
Forum: Installation
Topic: Replace the distributor
Replies: 2
Views: 3195

I've done that with success. You can find my installation along with at least another in the thread for wheel design. Take note though, it seems vibrations in the engine has disrupted the cables from the sensor I used. I've replaced the sensor ones. And the same thing has reoccured. I will now try t...
by Patriq
Thu Nov 03, 2011 8:16 am
Forum: Operation
Topic: Drivers for USB-serial adapter for windows 7 ?
Replies: 2
Views: 6560

Yes !

Thanks ! Finally they've published them.

(or at least, I couldn't find them the last time I looked)
by Patriq
Sun Oct 16, 2011 12:13 pm
Forum: Installation
Topic: Mount trigger wheel where distributor used to be?
Replies: 17
Views: 24832

I know this is a late post, but for anyone searching the forum on a later occasion, here is another link on the subject:
http://www.autosportlabs.org/viewtopic. ... 7163#17163
by Patriq
Sat Oct 15, 2011 2:03 pm
Forum: Installation
Topic: Triger Wheel Design
Replies: 12
Views: 45048

1970 Alfa Romeo Junior Zagato

Subject: Alfa Romeo NORD engine 4 cyl, 1750cc - modified. Race-setup with new cams, enlarged inntake valves, high-compression pistons, 2x45 Webers, non-stock exhaust manifold Vehicle: Alfa Romeo Junior Zagato Year: 1970 Trigger Wheel Source: home made (by helicopter parts supplier), mounted on rebui...
by Patriq
Sat Jan 01, 2011 5:31 pm
Forum: Operation
Topic: Does rpm gauge show rpm whilst cranking ?
Replies: 11
Views: 7797

First of all take all the spark plugs out of the engine, rest them on the engine block, then turn the engine over and look for sparks. If there are sparks then the problem isn't ignition. If there are no sparks then obviously the problem lies here. Then take the connectors off the edis and coil pac...
by Patriq
Thu Nov 25, 2010 6:51 pm
Forum: Operation
Topic: Does rpm gauge show rpm whilst cranking ?
Replies: 11
Views: 7797

Patriq, on my install I did a separately relayed and fused power supply for the coil, did you do the same? I know it is overkill(mine) but I did it anyway! Remove one fuse and the car is deader than dead! No, I took the old power lead (positive) for the coil as supply for both EDIS and MJLJ. Both g...
by Patriq
Thu Nov 25, 2010 9:14 am
Forum: Operation
Topic: Does rpm gauge show rpm whilst cranking ?
Replies: 11
Views: 7797

On top of the other suggestions, try reversing the connection to the VR sensor- it is polarized. If it is connected backwards, no spark will be generated. Well, the installation have been running stable for quite a while. The car suddenly stopped, I'm trying to figure out why. I've tried, and there...