MK2 with bluetooth and wifi

Race Capture Pro hardware installation- power, wiring, physical installation, etc. See the dedicated forum for Sensor related topics

Moderators: JeffC, rdoherty, stieg, brentp

Post Reply
MrBlahh
Posts: 45
Joined: Tue Sep 27, 2016 11:13 pm

MK2 with bluetooth and wifi

Post by MrBlahh »

is there any way to use a mk2 with bluetooth and wifi? I Was not sure if they both use the same port on the mk2, preventing me from using both.

I need to use bluetooth for HLT but I would like to start using another device as a dashboard & podium too

dewittpayne
Posts: 67
Joined: Sun Dec 11, 2016 1:07 am

Post by dewittpayne »

I need to use bluetooth for HLT
No, you don't. Wi-Fi also works with HLT. The RaceCapture/Track only has Wi-Fi.

brentp
Site Admin
Posts: 6160
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

Hi,

Yes indeed; for MK2 you can connect both BT and WiFi. BT plugs into the inner port (closer to the button), and WiFi plugs into the outer port.

For reference, MK3 and RaceCapture/Apex both have BT and WiFi on-board.
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter

MrBlahh
Posts: 45
Joined: Tue Sep 27, 2016 11:13 pm

Post by MrBlahh »

dewittpayne wrote:
I need to use bluetooth for HLT
No, you don't. Wi-Fi also works with HLT. The RaceCapture/Track only has Wi-Fi.
I do have to use bluetooth for HLT or it cannot control the gopro over wifi.

that said the gopro's are buggy and fail to record as often as they record.

dewittpayne
Posts: 67
Joined: Sun Dec 11, 2016 1:07 am

Post by dewittpayne »

My Hero3 has been quite reliable as long as the battery is charged. The later versions seem to have 'features' that make them less reliable or even incompatible.

MrBlahh
Posts: 45
Joined: Tue Sep 27, 2016 11:13 pm

Post by MrBlahh »

I have a 3 and I never had trouble with it either

I'm hoping some of the competition gets support too like the yi cam

Post Reply