Can't disable predictive timing

Report any thing that looks like a bug or problem in the system here

Moderators: JeffC, stieg

Post Reply
psfp
Posts: 49
Joined: Mon Aug 21, 2017 10:40 pm
Location: DF - Brazil

Can't disable predictive timing

Post by psfp »

Hi guys,

For some reason, I can't disable predictive timing in my RCP Pro MK3. I turn it off on the app (windows, raspberry pi), write to the RCP, but it isn't disabled. If I read the data from RCP, it's back to on.

I tried to disable it directly on the txt (.rcp) file, by putting 0 in "sr" field under predTime, but didn't work either.
--Paulo

psfp
Posts: 49
Joined: Mon Aug 21, 2017 10:40 pm
Location: DF - Brazil

Post by psfp »

Here is a quick video that I recorded to show the problem:

https://youtu.be/rFhdf8CDEu0

I'm not sure if this thread should be here or in app section.
--Paulo

brentp
Site Admin
Posts: 5986
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

Thanks, got it logged here:
https://github.com/autosportlabs/RaceCa ... issues/957

We'll see if we can get it into the next release.
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter

brentp
Site Admin
Posts: 5986
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

Should be fixed in the 2.13.0 firmware / 1.12.0 app release when it is available in beta later this week.
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter

psfp
Posts: 49
Joined: Mon Aug 21, 2017 10:40 pm
Location: DF - Brazil

Post by psfp »

Brent,

Looks like "predictive timing" was fixed, but now the problem happens to "race timing" option. It will show always "off", though.
--Paulo

brentp
Site Admin
Posts: 5986
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

Hi, can you clarify if you are using the beta 2.13.0 firmware and also the 1.13.0 app?
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter

psfp
Posts: 49
Joined: Mon Aug 21, 2017 10:40 pm
Location: DF - Brazil

Post by psfp »

Yes, I am.
--Paulo

brentp
Site Admin
Posts: 5986
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

Hi,

We cannot re-produce a problem you described.

These combinations are valid:

Race Timing On / Predictive timing Off
Race Timing On / Predictive Timing On
Race Timing Off / Predictive Timing Off

Every time we tested this, we wrote the settings back to the unit and read the settings back, confirming the setting is retained.

If you still see this problem, can you post a video of it happening so we can see what is going on? when you test, be sure to write the setting before reading it again.

Thanks!
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter

psfp
Posts: 49
Joined: Mon Aug 21, 2017 10:40 pm
Location: DF - Brazil

Post by psfp »

Hi,

Looks like the issue happens when "Predictive Timing" setting is changed. When "Race Timing" is "on" and "Predictive Timing" is changed from "off" to "on" or from "on" to "off", "Race Timing" is set to "off" as well:

I recorded a video:

https://youtu.be/_WAbjLwZe2w
--Paulo

brentp
Site Admin
Posts: 5986
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

thank you for that.

Are you seeing it happen on Android or Windows?

-Brent
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter

psfp
Posts: 49
Joined: Mon Aug 21, 2017 10:40 pm
Location: DF - Brazil

Post by psfp »

Windows and Raspbian. I didn't try to reproduce on Android.
--Paulo

brentp
Site Admin
Posts: 5986
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

We did see it reproduce once on RPi, not on windows or Linux. Very strange. We've logged the issue to inspect more.

If you do a read back and see race timing was incorrectly turned off, could you try shutting down the app and power-cycling, and then re-running the app with a fresh read? Would be curious if the setting was actually incorrect inside of RaceCapture, or if it was an app glitch.

Thanks!!
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter

psfp
Posts: 49
Joined: Mon Aug 21, 2017 10:40 pm
Location: DF - Brazil

Post by psfp »

Alright, if I shut down everything (app, RCP itself) and re-read the config in a new app section, after race timing incorrectly turned off, it will still appear as "off".
--Paulo

brentp
Site Admin
Posts: 5986
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

Thank you. That helps to know!
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter

Post Reply