New to RCP\Datalogging but having a hard time connecting

Discussion and research on OBDII integration, especially on OEM specific PIDs from Ford, GM, Chevrolet, BMW, Porsche, Audi, Toyota, Volkswagen, Mazda, Honda, Subaru, Mitsubishi and others.
Aklackner
Posts: 24
Joined: Sun Dec 02, 2018 2:00 am

Post by Aklackner »

Firmware was updated to 2.15, I think. It was the beta version posted.

App is 1.12.1 on iPhone,
Windows version should also be the latest available for download. I pulled direct from autosportlab site in early December (2018).

brentp
Site Admin
Posts: 6189
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

Thanks.

However, we don't have a 2.15 firmware. Could you double check next time you connect to the system?

Aklackner
Posts: 24
Joined: Sun Dec 02, 2018 2:00 am

Post by Aklackner »

Sorry was going off memory. Looks like the firmware is 2.14
Windows app is 1.13.1

brentp
Site Admin
Posts: 6189
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

Thanks.

Could you try exactly the following:

* Remove all OBDII channels
* Write settings back to RCP
* Load the "essential OBDII preset"
* change all channels to 29 bit
* Write settings back to RCP
* Verify if OBDII works correctly (or not)

If it does not work correctly, could you then read back the settings from your RCP, then save to a new file, zip and attach here? We will run it against our OBDII simulator in 29 bit mode to see if we can catch any issues.

Thanks,
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter

Aklackner
Posts: 24
Joined: Sun Dec 02, 2018 2:00 am

Post by Aklackner »

Sure thing. I’ve dumped the CAN and OBD2 channels a couple times and even ran the resetconfig from putty.
So I can give it another try and share config after that. It may take a couple days to make the time to test.

Thanks again for helping run it down!

Aklackner
Posts: 24
Joined: Sun Dec 02, 2018 2:00 am

Post by Aklackner »

Brent,
I ran through the steps you listed. Unfortunately RCP still didn't pick up the data.
The config. (attached) still shows same, wrong 417001744, id.

Responses in CAN logging are seen on ids 417001745 and 417001757 (both seem to respond with the data). I tried to attach the logs I captured showing these responses (from an earlier attempt) but even zipped it exceeded the allowed file size.
Attachments
OBD2Only29bit1-9-19.zip
(1.72 KiB) Downloaded 80 times

brentp
Site Admin
Posts: 6189
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Re: New to RCP\Datalogging but having a hard time connecting

Post by brentp »

Old thread - we ran into this with a 2011 C8 corvette. We'll be updating the 2.18.8 firmware with support to look at 0x18DAF111 when in 11/29 bit automatic mode.
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter

Post Reply