Smartycam and RaceCapture track

Found a hardware issue we should fix, or got a feature request? Post it here.
Post Reply
sirwin71
Posts: 20
Joined: Sun May 21, 2017 6:18 pm

Smartycam and RaceCapture track

Post by sirwin71 »

Is it possible to integrate the AIM smartycam with RaceCapture track, and if so, how? Does it allow for realtime overlay of data on the videos? Thx. Scott

brentp
Site Admin
Posts: 6281
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

Hi,

It is now possible to pull in the smartyCAM data stream and import it into RaceCapture - using the direct CAN mapping features.

See the "Direct CAN channel Mapping" section of the guide here:
https://wiki.autosportlabs.com/AIM_SmartyCam_CAN

Hope this helps!
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter

sirwin71
Posts: 20
Joined: Sun May 21, 2017 6:18 pm

Post by sirwin71 »

Hi Brent,

Thanks for the quick reply. Pardon my ignorance about this. I had read the link below and didn't quite know if that is what I needed.

I am looking for smartycam to be able to pull the logging data from racecapture/track to have the real time data overlays on the video.

I am not sure the advantage of having the smartycam send data to the racecapture app, wouldn'd I then also need an AIM logger? and if so what is the point of having racecapture/track.

Thanks!

brentp
Site Admin
Posts: 6281
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

Happy to clarify. The SmartyCAM integration is so that people can transmit real-time telemetry from their AIM system; especially valuable for the many endurance racers we have using RaceCapture, but also for sprint racers so they don't have to move data manually using memory cards - it's just instantly available for review on Podium (http://podium.live)

Quite a while ago, a few community members decoded the AIM protocol for the SmartyCAM interface; RaceCapture spies on the SmartyCAM data and live-streams it to Podium. In this way, RaceCapture acts as a 'telemetry bridge' for their AIM dash/ data systems.

On the flip side, RaceCapture/Track does not have the ability to broadcast CAN data.

Hope this helps,
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter

Post Reply