RegisterSearchFAQMemberlistUsergroupsLog in
Reply to topic Page 1 of 1
GSM problem in the UK
Author Message
Reply with quote
Post GSM problem in the UK 
Hi, first time out, so pardon me for maybe asking newbie question.

At Silverstone with a Vodafone UK SIM card (no pin-code).
Can't get connected.
Log says:
[cell] Loading driver for UBlox Sara U280
[gsm] Failed to read phone number
[gsm] Failed to parse phone number
[gsm] Failed to parse phone number
conn: not connected. retrying
[cell] Resetting modem...

HELP!

View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Reply with quote
Post  
Cellular status:




View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Reply with quote
Post  
Telemetry status:



View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Reply with quote
Post  
Hi,

Thanks for posting. For how long has it been searching? What we've noticed is that some carriers take a long time to register on the network - at least for the initial attempt. Try leaving it powered up for an extended period of time to test.

What RaceCapture does is wait for a while to see if the cellular can register on the network, and then 'gives up', resetting the internal cellular module, and trying again (similar to turning your phone off/on again).

We're suspecting that in some cases, we're not waiting long enough, and we've been testing a variation of the firmware that simply waits longer before giving up and trying again.


_________________
Brent Picasso
Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter
View user's profile Send private message Send e-mail
Reply with quote
Post  
Hi Brent, thanks for looking at this.

First of all; good news, we're up and running!

So, here's what finally worked:
1. Dutch Vodafone sim card in phone, make it work on internet, read out APN settings.
2. Put these settings (live.vodafone.com/vodafone/vodafone) into RC app, write to RCP, power off RCP, insert sim card, power on RCP.

It still took a while to fully work (cellular would register, but telemetry would still not connect), but patience prevailed...

Einar


brentp wrote:
Hi,

Thanks for posting. For how long has it been searching? What we've noticed is that some carriers take a long time to register on the network - at least for the initial attempt. Try leaving it powered up for an extended period of time to test.

What RaceCapture does is wait for a while to see if the cellular can register on the network, and then 'gives up', resetting the internal cellular module, and trying again (similar to turning your phone off/on again).

We're suspecting that in some cases, we're not waiting long enough, and we've been testing a variation of the firmware that simply waits longer before giving up and trying again.


View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Reply with quote
Post  
Thanks for the update, and glad you got it working. What were the vodaphone APN settings you were using? We can get those integrated into the app for the next release.


_________________
Brent Picasso
Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:
Reply to topic Page 1 of 1
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum