RegisterSearchFAQMemberlistUsergroupsLog in
Reply to topic Page 1 of 1
Flickering TPS and RPM data/gauges for E46 Setup
Author Message
Reply with quote
Post Flickering TPS and RPM data/gauges for E46 Setup 
I have just installed my RaceCapture/Track Mk2 unit Firmware 2.15.1 (I think, I will confirm when I try link the video later) into my E46 M3 using the E46 integration cable and I am noticing that the TPS and RPM data just flickers. like it flickers between 0 and the actual reading really quickly so its impossible to read the gauges nicely... on the other hand Battery Voltage, Fuel Level, Coolant and Oil temp and Steering angle all seem to hold steady and just feed to correct data value without any issues. I took a video of it doing this but I am waiting for it to upload ( I will post a link to the video once I get it up and get a shareable link)

Has anybody else had this issue / have a solution for it? Do I need to apply some kind of data smoothing or is it trying to read the data on the stream at a higher Hz then the data is transmitted? I am just running the standard E46 CAN Map setting provided by ASL when setting up the device... no custom changes or mods to the settings or any Lua scripting yet...

View user's profile Send private message
Reply with quote
Post  
Here is the video of the issue:
https://photos.app.goo.gl/imk1sK5UnsnKzh6J9

I should have moved the steering wheel to show it comes through steady with no latency but you can kinda see with the Battery voltage... whereas you can clearly see the RPM flicking in and out... the TPS does the exact same...

Also confirmed that I am on Firmware 2.15.1

View user's profile Send private message
Reply with quote
Post  
Anyone? I really need to get this sorted before I hit the track next month as the data is useless to me at the moment with this flickering... I am relying on a BT dongle and Torque Pro still...

View user's profile Send private message
Reply with quote
Post  
I just played around with it and set the TPS to a refresh rate of 25Hz up from the standard CAN map of 10Hz and that seemed to clear up the TPS flickering... haven't turned the car on to check the RPM yet but will report back so there is a win of sorts...

View user's profile Send private message
Reply with quote
Post  
Yep 25Hz on the RPM channel fixed that issue as well

View user's profile Send private message
Reply with quote
Post  
Glad you got it figured out. Yes, 25Hz is a better default sample rate.


_________________
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:
Reply to topic Page 1 of 1
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum