Search found 36 matches

by VPD
Sun Mar 17, 2019 11:12 pm
Forum: ShiftX2
Topic: Help Please - Numerous ShiftX2 Faults
Replies: 19
Views: 3944

I removed the sleep() and the script worked so far with 2.15.1. I've noticed both temp alert LEDs light up instantly on power up, but before I've powered up the CAN buses so no actual CAN data is present. In this state the channels in the app don't report a value (as I expected) but X2 does. Is this...
by VPD
Sun Mar 10, 2019 1:15 am
Forum: ShiftX2
Topic: Help Please - Numerous ShiftX2 Faults
Replies: 19
Views: 3944

Thanks Brent, just to clarify point #3 I didn't have the scenario you described. I only had one device connected (android over wifi) when I opened a saved .rcp file. I then flashed the file to Race Capture, which was confirmed to load but the shift X2 lights didn't respond to CAN data. I then went t...
by VPD
Sat Mar 09, 2019 10:14 pm
Forum: ShiftX2
Topic: Help Please - Numerous ShiftX2 Faults
Replies: 19
Views: 3944

Some good news and a few things are pretty clear as required in my opinion. After extensive testing here is what I know. All comments below include removing all power sources including USB. 1) the simulated channel test script above worked fine first try and continued to work after each power cyclin...
by VPD
Sat Mar 09, 2019 2:08 am
Forum: ShiftX2
Topic: Help Please - Numerous ShiftX2 Faults
Replies: 19
Views: 3944

As requested I turned polling on and power cycled RC. While monitoring using the windows app over USB the only message returned at power up is: [ShiftX] Received configuration message for base address: 931328 Then I tried adding the sleep(500) and power cycled again. Same message in the poll and no ...
by VPD
Fri Mar 08, 2019 4:11 am
Forum: ShiftX2
Topic: Help Please - Numerous ShiftX2 Faults
Replies: 19
Views: 3944

Everything is powered up simultaneously, the power for RC is shared with X2 by way of the RJ45 splitter. I'll do the start poll log and power cycle test tomorrow and report back any errors. With a "real" script loaded the X2 never fires up the script, the startup "scanning" continues for a while and...
by VPD
Fri Mar 08, 2019 3:26 am
Forum: ShiftX2
Topic: Help Please - Numerous ShiftX2 Faults
Replies: 19
Views: 3944

I think I've answered the goofy questions above. Yes, once the script is working the linear graph and alert lights are correctly associated and values update. I've played around with it enough to be confident in that now. The new 2.15 firmware fixed this aspect as far as I can tell. This wasn't true...
by VPD
Fri Mar 08, 2019 2:31 am
Forum: ShiftX2
Topic: Help Please - Numerous ShiftX2 Faults
Replies: 19
Views: 3944

Below is my script. Its a direct copy paste from the X3 product page. Only mods are delete gear code and change channel names/values to match mine. I use TPS_Pedal to test RPM shift light behavior. Through all this the linear graph has worked pretty well the whole time, just the alert lights and scr...
by VPD
Thu Mar 07, 2019 10:42 pm
Forum: ShiftX2
Topic: Help Please - Numerous ShiftX2 Faults
Replies: 19
Views: 3944

I updated to 2.15.0 firmware and I'm cautiously optimistic... that it mostly works. It still won't start the script on power up. It requires launching the app and hitting Run. It took multiple flashes and multiple power cycles to get the new ShiftX3 based script (I removed all the gear related code)...
by VPD
Tue Mar 05, 2019 9:26 pm
Forum: ShiftX2
Topic: Help Please - Numerous ShiftX2 Faults
Replies: 19
Views: 3944

Hi Brent. As posted above I am using the 1.14.6 android app which is the latest version I see in Google Play Store. What app version are you referring to? As for firmware, I see you just updated the downloads page to show 2.15.0 Track Mk2 now, I was wondering if this might be a firmware problem. I d...
by VPD
Tue Mar 05, 2019 9:09 pm
Forum: Lua Scripting
Topic: Lua scripting comment format / bug from word wrapping
Replies: 3
Views: 1622

Thanks Brent. I'm using the latest app.

By Script presets you mean the ability to load from the cloud or some other new feature? I'm using Wifi instead of Bluetooth to connect to RC, so I've not been able to try the cloud icon. If this is what you mean, guess I need to try out Wifi client mode.
by VPD
Tue Mar 05, 2019 5:43 pm
Forum: ShiftX2
Topic: Help Please - Numerous ShiftX2 Faults
Replies: 19
Views: 3944

This morning I tried another test, I commented out the sxUpdateAlert for ID 0 (oil temp) and made no other changes. --sxUpdateAlert(0,getChannel("OilTemp")) --[[rhs LED]] Now ID 1 will run and update continuously whereas before it would do neither. It now seems something about the setup will not all...
by VPD
Mon Mar 04, 2019 11:14 pm
Forum: ShiftX2
Topic: Help Please - Numerous ShiftX2 Faults
Replies: 19
Views: 3944

Help Please - Numerous ShiftX2 Faults

Hello, can't seem to get ShiftX2 to behave correctly after numerous hours fiddling with it. I suspect it comes down to Lua script problems, but I'm not sure since what I'm trying is essentially a copy and paste sample script...nothing fancy. Background: -RC/Track Mk2 -1.14.6 Android app -Use 2 diffe...
by VPD
Wed Feb 27, 2019 6:47 pm
Forum: Lua Scripting
Topic: Lua scripting comment format / bug from word wrapping
Replies: 3
Views: 1622

Lua scripting comment format / bug from word wrapping

When first setting up ShiftX2 I pasted in the Disco Lights Demo code from the website into RC using my phone and it didn't work. After quite a bit of time checking everything I finally discovered part of the comment line "--ShiftX2 library functions--" had wrapped so I had: --ShiftX2 library functio...
by VPD
Mon Sep 24, 2018 6:11 pm
Forum: CAN mapping discussion
Topic: 987.1 Can Bus Mapping
Replies: 88
Views: 34304

No problem on track either. I just grabbed a random lap and attached a screen shot. I have not used RaceRender, but using the built in RC Analysis screen everything is in order. Accel X, Brake (pressure in bar), and Brakeonoff (brake light signal) are all properly aligned, and placed in time correct...
by VPD
Mon Sep 24, 2018 12:27 pm
Forum: CAN mapping discussion
Topic: 987.1 Can Bus Mapping
Replies: 88
Views: 34304

I don't have PASM and am getting useful Brake pressure readings. I didn't think it had much lag either though it does have a bit. It's good enough to show me I need to work on brake sensitivity. Though scaling might be off, <100psi max seems a bit low for braking system. I would recommend using the...