Firmware 2.10. and 2.10.1 has a problem with WIFI via LUA

Report any thing that looks like a bug or problem in the system here

Moderators: JeffC, stieg

Post Reply
Rainer
Posts: 2
Joined: Tue Jul 19, 2016 11:57 am
Location: Germany

Firmware 2.10. and 2.10.1 has a problem with WIFI via LUA

Post by Rainer »

Hi ASL-team,
I fear the new firmware has a problem with contolling the WIFI module via LUA although I disabled all WIFI switches in the HMI (as Brent suggested). While the connection to a network works, sending or receiving of data won't. With the 2.9.2 firmware it works perfectly fine. As basis for the test I used the GOPRO script.

It seems to me that the eventually recieved and sent data is not read/sent as a string but as integer. I tried to spot the difference in your source code, but after this monster merge - it's hard to find.

What I can say is that if I change in LuaLoggerBinding.c:
lua_serial_write_char: lua_tostring to lua_tonumber (as it was in 2.9.2) and
lua_serial_read_char: lua_pushlstring to lua_pushnumber

than it works providing the lua skript is adjusted.

Thanks for checking.

BTW.: I'm quite sure it's the same problem as JJLudemann has "2.10.0 Firmware Won't Print(integer)"

brentp
Site Admin
Posts: 5925
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

Hi - we'll take a look at this and get back shortly!
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter

stieg
Posts: 100
Joined: Fri Dec 20, 2013 1:37 am
Location: Madison, WI
Contact:

Post by stieg »

Andrew Stiegmann (Stieg)
Principal Engineer
Autosport Labs Inc.

Rainer
Posts: 2
Joined: Tue Jul 19, 2016 11:57 am
Location: Germany

Post by Rainer »

Thank you Brent, thank you Stieg,

I can't stress enough how much I enyoy working with your great product.

Both thumbs up,
Rainer

Post Reply