RegisterSearchFAQMemberlistUsergroupsLog in
Reply to topic Page 1 of 1
[SOLVED] Mk2 Pro cannot load Firmware 13 "no bootloader
Author Message
Reply with quote
Post [SOLVED] Mk2 Pro cannot load Firmware 13 "no bootloader 
I'm trying to load the .13 beta firmware into my Mk2 Pro, and when I attempt to do so I get an error message that essentially says "cannot find bootloader" or something to that effect.

Currently I have the .12 firmware working fine.

I downloaded https://autosportlabs-software.s3-us-west-2.amazonaws.com/RaceCapturePro_MK2_2.13.0.zip and unpacked it and attempted to load the ihex file, as instructed after powering up via USB with the button depressed (red light flashing).



Last edited by thoraxe on Fri Mar 09, 2018 11:25 pm; edited 1 time in total
View user's profile Send private message Visit poster's website
Reply with quote
Post  
Hi,

What OS and app version are you attempting to do this on?

When it fails, could you post a screen shot of the error?

Thank you,


_________________
Brent Picasso
Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter
View user's profile Send private message Send e-mail
Reply with quote
Post  
brentp wrote:
Hi,

What OS and app version are you attempting to do this on?

When it fails, could you post a screen shot of the error?

Thank you,


Win7 x64 and I tried with both app version .9 and .12

When I get back to the house I can post the error.

View user's profile Send private message Visit poster's website
Reply with quote
Post  
File checksum on mk2_2.13.0.ihex:
be8428564b258ed4ec44a41f7207470a (md5)

Red light blinking, app version 1.9.0 on Win7 x64:

* setup
* firmware
* update
* click checkbox
* select ihex file
* click open

"failed to load firmware: unable to locate bootloader"

View user's profile Send private message Visit poster's website
Reply with quote
Post  
I wondered if my USB hub might be part of the problem, so I plugged the RCP directly into the laptop USB port (no hub) and was able to update the firmware using the app version 1.12.0.

View user's profile Send private message Visit poster's website
Reply with quote
Post  
Wow, surprised to hear that. Good job figuring it out; we'll have to add it to the list of things to troubleshoot.


_________________
Brent Picasso
Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:
Reply to topic Page 1 of 1
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum