Problem installing new firmware.

Information and announcements on updates to the Megajolt firmware and PC software

Moderators: JeffC, rdoherty, stieg, brentp

Post Reply
varnish5000
Posts: 17
Joined: Sat Jan 20, 2007 11:58 pm

Problem installing new firmware.

Post by varnish5000 »

Hi guys.

Having some trouble installing the new firmware image. (version 3.1)

The help page says "download the "PC bootloader programming software" (hc08sprg.exe)" "From the same area where you downloaded the new firmware".

However I can't find the PC bootloader programming software (hc08sprg.exe).

I've done a search for "hc08sprg.exe" and it only comes up with this page http://www.autosportlabs.net/index.php? ... ware_image

I found the new firmwear no problem.

Would be a real help if someone could give me a bit of a walkthrough.

Cheers
Varnish

Conrad
Posts: 11
Joined: Thu Nov 30, 2006 6:55 am
Location: Port Elizabeth South Africa

hc08sprg.exe

Post by Conrad »

http://www.autosportlabs.net/asl_dist/mjlj/hc08sprg.exe

For some reason i had a invalid sesion and could not post this is my 6'th try
Got a screen shot of error if u want it brent cleared cookies,files in IE

varnish5000
Posts: 17
Joined: Sat Jan 20, 2007 11:58 pm

Post by varnish5000 »

Thanks for the link Conrad
Bit of advice for anyone else, it's not

hc08sprg.exe COM1 mjlJunior-V3.1.0.s19

It's

hc08sprg.exe COM1 mjlJunior_V3.1.0.s19 (Note underscore)
that you put into the DOS window.

It then reads;
waiting for HC08 reset ACK (add power) ...recived 0xfc <good>.
Calibration break pulse sent. count: (Then counting numbers that don't seem to stop!!)

I don't know whats wrong?
I have put the correct Com number in the command.
The cable works (USB to DB9) 'cos it can send and recall the data when working with the V3.0 software.
The count has just gone past 1300 when posting this.
When the power is disconected the count continues.

*EDIT*: After 3 attempts it works.

*2nd EDIT* It took 4-5 times to get the sofware working. It seems to write and recall okay now.
Can switch between maps using a wire from the Vref output touched to a wire on the option output.

Cheers
Varnish
Last edited by varnish5000 on Fri Mar 02, 2007 12:29 pm, edited 1 time in total.

brentp
Site Admin
Posts: 5925
Joined: Wed Jan 24, 2007 6:36 am

Post by brentp »

I updated the documentation to have a better link to hc08prg.exe

Conrad, if you keep having problems let me know. It appears to have been a temporary glitch as I haven't seen it (yet).

Conrad
Posts: 11
Joined: Thu Nov 30, 2006 6:55 am
Location: Port Elizabeth South Africa

Thanks Brent

Post by Conrad »

This is not first time i seen it
But if it is only me then it is most prob something on my pc


I Must put my 3.1 firmware back had an false alarm , had very bad misfire on startup
don it MJ disconected asswell so was not it
Traced error to misaligned VR sensor (it moved)
Must get my wiring for map switching in also , Put my shift led's in dash cluster

Ok let see if this work LOL

Post Reply