RegisterSearchFAQMemberlistUsergroupsLog in
Reply to topic Page 1 of 1
damaged coil pack?
Author Message
Reply with quote
Post damaged coil pack? 
Megajolt and edis 4 were running absolutely spot on until i decided to replace the starter motor.
i forgot to take off the negative battery lead off and when removing the old starter motor (some wire; it was a bit dark) touched the engine and the starter motor started spinning (wasnt engaged in flywheel) and sparked; white smoke. it was about 1 second this happened. installed new starter motor.

since this im getting no spark from coilpack.
i get 12V from pin 1 & 2. when turning on ignition it's still live although it does drop to 11.6V but it always has done and i'd always get spark.

So i know my wiring is okay. I just changed a starter motor. Nothing else was touched!!!

What other tests could I do please?

p.s the sparks plugs were new but were flooded with fuel when cranking so i have cleaned them.

View user's profile Send private message
Reply with quote
Post  
Possibly the EDIS module was damaged during that incident. Could try swapping in a spare as a test.

Let us know what you find out!


_________________
Brent Picasso
CEO and Founder, Autosport Labs
Facebook | Twitter
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:
Reply to topic Page 1 of 1
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum